Litet monster

februari 24, 2011

Se personen

Filed under: Uncategorized — Fia @ 7:47 e m

Jag är ute i verkligheten som det så fint heter. Närmare bestämt på en habiliteringsenhet på en skola i sollentuna. Jag slutar inte imponeras av barnens positiva inställning eller motoriska framsteg. Varje dag sker ett litet mirakel.

Idag ståtränade vi med en kille som har en skada som gör det svårt för honom att stå och gå så han kör manuell rullstol. Han stod i två minuter utan hjälp! Och så stolt jag var. Och det va han också.. den glädjen spred sig i rummet fort. Wow!

Något som verkligen tar med mig från den här tiden är hur otroligt skicklig man måste vara för att köra manuell rullstol och hur svårt det är att bli sedd som människa och inte som en diagnos. Allt detta hade jag nog redan tänk igenom innan och var klar med men det är när man umgås så nära som det blir verklighet.

Igår åkte vi nämligen ut till ett träningscenter som är gjort för handikappade. Det första som hände på studiebesöket var att vi fick varsin rullstol. Hela tiden vi var på centret fick vi sitta i rullstolen och vi fick både träna och testa att spela basket. Allt var självklart svårt men det svåraste var inte att jag satt i rullstol utan hur personer som inte satt i rullstol såg på mig och pratade med mig. Det var en obehaglig upplevelse. Det är ganska tänkvärt.

Två dagar kvar på praktiken nu och jag kommer verkligen sakna alla fina ungdomar jag fått träna med, pratat och hängt i korridoren med.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: